Vi som var där såg inget tumult

Det var inte något tumult på samrådsmötet i Höganlid, menar insändarskribenten, som snarare tycker att om det är någon som ska känna sig hotad så är det de som berörs av vindkraftsplanerna.

Felaktiga andrahandsuppgifter ger bilden av ett tumultartat samrådsmöte i Höganlid, menar insändarskribenten.

Felaktiga andrahandsuppgifter ger bilden av ett tumultartat samrådsmöte i Höganlid, menar insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2023-12-23 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående ryktena om tumult i Höganlid, så är de betydligt överdrivna, det kan vi intyga som var där och såg att det var lugnt.  Och det finns dessutom på film! Tyvärr var inga journalister där, annars hade även de kunnat se det lugna läget, de hade kunnat skriva mer objektivt och rubrikerna hade sett annorlunda ut. Nu blev det andrahandsuppgifter enligt Fred Olsens överdrivna utsagor. Här saknar man lite faktagranskning.

Det som hände var att många gick in samtidigt, vakten gick åt sidan, vi gick in, inga ”dörrar sprängdes”! Litegrann trångt blev det, men inte mer än vid vilket evenemang som helst. Det var lugnt och fint när vi minglade runt och betraktade de gräsliga montagebilderna på vår bygd.Var det någon där som behövde känna sig hotad så var det vi.

Att vi säger ifrån och visar motstånd är ju inte så konstigt. Vi riskerar att få vår livsmiljö förstörd, våra fastighetsvärden halverade och att kanske inte kunna bo kvar och inte kunna sälja husen heller!

Men att belysa detta, att skriva om hur 270 meter höga monstersnurror kan förstöra en hel bygd görs inte lika mycket som att skriva om påstådda tumultrykten. Som inte stämmer!