SD vill ha AC på äldreboenden

Efter en sommar med värmerekord efter värmerekord föreslår SD att det installeras AC på Vimmerby kommuns äldreboenden.

Efter en sommar med värmerekord efter värmerekord föreslår SD att det installeras AC på Vimmerby kommuns äldreboenden.

Foto: Johansen, Erik

Insändare2018-08-09 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Denna sommar har det väl inte undgått någon att vi har rekordvärme. Vi har inte haft det så här varmt på 260 år. Vi har inte heller haft något regn att tala om och denna värme förutspås att fortsätta augusti ut och en bit in i september.

En del njuter säkerligen av sol och bad men det varma vädret ställer också till det för det vilda i skog och mark som har svårt att hitta bete och vatten, för våra lantbruk, solkurvor på järnvägen, skogsmaskiner och sist men inte minst är värmen mycket påtaglig för våra äldre.

På Vimarhaga har det klagats från anhöriga att det är hett, mycket hett. Personalen gör så gott de kan för att se till att den äldre drabbas så lite som möjligt men även personalen måste ju ha bra förutsättningar för att klara sitt arbete och det som är förvånande är att man inte installerade ett kylaggregat när Vimarhaga/Borghaga byggdes. Det fanns tydligen inte ens med i beräkningen.

Tänk vad det skulle underlättat för personpåal och brukare. Den här sommaren är inte den sista med värmerekord, vi har en sommar nästa år, året därpå och så vidare... Men även om det skulle bli mer behagliga sommartemperaturer framöver så är installation av kylaggregat inte bortkastad investering.

Därför har vi Sverigedemokrater lämnat in en motion om att kommunen ska köpa in aircondition, antingen portabla eller ett alternativ som blir billigare är att integrera kylanläggningen på befintlig ventilation.

Nu är det bara att vänta på att kommunen behandlar motionen så snabbt som möjligt, och förstås att den blir bifallen så de inte återigen kör med sitt fula knep att när de tycker att ett förslag är tillräckligt bra som vi lämnat, kopierar de vårt förslag och skriver att ”motionen anses besvarad”.

Läs mer om