Se över bristerna innan ni släcker ner!

Att släcka ner hela huset så att det ser öde ut är bara dumsnålt, tycker insändarskribenten, som menar att det finns annat att se över för att spara el och göra skillnad.

Låt gatubelysningen vara tänd och dra ner på annat istället, tycker skribenten.

Låt gatubelysningen vara tänd och dra ner på annat istället, tycker skribenten.

Foto: Hasse Holmberg

Insändare2022-10-06 11:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu är det hysteri med att släcka allt som släckas kan. Men innan kommunen börjar släcka ner så bör man först se över alla de platser där belysning idag är ur funktion och åtgärda det. 

Ja, det finns många gator och tunnlar som har trasig belysning. Och saknas en till två lampor på samma sträcka blir det rätt obehagligt mörkt.  Vi ska aldrig släcka ner gatubelysning eller övrig belysning som ger oss lite trygghet när man går/cyklar. Det finns säkert mycket andra saker/ställen inom kommunen som kan spara el.  

När det gäller privat konsumtion tycker jag folk är lite dumsnåla som släcker ner hela hus så det ser ut som om huset är ett öde hus. Att ha ett upplyst hus är inte bara attraktivt utan också oattraktivt för tjuvar med flera då de inte kan arbeta fritt. Jag kommer fortsätta belysa mitt hus kvällar och nätter (med energisparande ledlampor såklart) men kanske ser över andra produkter och tillfällen där man kan spara på el – som faktiskt gör skillnad.