Skämmigt utbud av lekplatser i Vimmerby

Det saknas bra lekplatser i Vimmerby, tycker den besvikna insändarskribenten, som tipsar om exempel i andra städer som inspiration.

Källängsparken i Vimmerby har förutsättningar att bli något riktigt bra, menar insändarskribenten, som tycker att utbudet av lekplatser i Vimmerby är skralt.

Källängsparken i Vimmerby har förutsättningar att bli något riktigt bra, menar insändarskribenten, som tycker att utbudet av lekplatser i Vimmerby är skralt.

Foto: Johanna Rotebäck

Insändare2021-09-08 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med anledning av olika diskussioner som sker på nätet om utbudet av lekplatser i Vimmerby kommun. Jag som mormor tycker det är skämmigt att barnen inte kan ha någon vettig plats att leka på och av kommentarerna att döma verkar vi vara många som tycker att det här är något som verkligen saknas i vår kommun. Det är bra att frågan lyfts och att det blir en diskussion om det här.

Det finns flera exempel att hämta inspiration från. Vi har varit några gånger i Jönköpings stadsparks lekplats och den är så himla bra. Dit kunde ansvariga i Vimmerby ta sig en tripp och kolla hur en lekplats ska se ut. Där trivs både barn och vuxna. Man träffas och grillar och dricker kaffe. En riktig samlingspunkt. 

I Vimmerby har vi ju hela Källängsparken, som skulle kunna bli något riktigt bra. Även en skatepark vore uppskattat när barnen börjar bli större. Även där kan jag rekommendera ett besök, på Stenungsunds skatepark. Den är verkligen bra och även där träffas barn och föräldrar och tar sig en fika ihop. Så himla mysigt. 

Man kan inte bli annat än besviken på att det inte finns något liknande ställe i Vimmerby stad, barnens stad.