Stängd järnväg ett resultat av politiska beslut

Solkurvor kan uppstå i varmt väder.

Solkurvor kan uppstå i varmt väder.

Foto: Sara Winsnes

Insändare2018-07-30 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Trafikverkets beslut att av säkerhetsskäl stänga järnvägar i Kalmar län, och enbart här, är ett talande bevis för socialdemokraternas totala misslyckande!

I dagarna har Trafikverket beslutat stänga länsjärnvägarna i Kalmart län, orsaken är risken för så kallade solkurvor. Orsaken till att dessa kan uppstå är bristande underhåll och investeringar i länets järnvägar. Trots att stora delar av landet de närmaste dagarna har extrem värme är det enbart i vårt län som järnvägar stängs, vilket tydligt illustrerar den bristande infrastrukturen i länet!

"Jag är oerhört bekymrad över att vi nu får ännu ett bevis konkret för hur orättvist Kalmar län är behandlat när det gäller infrastruktur. Det är ju så att det så tydligt bevisar hur socialdemokraterna med Anders Henriksson (S) i spetsen inte klarat av uppdraget att försvara Kalmar län intressen när det gäller satsningar på infrastruktur och problemet är att de nu kommer drabba länet de kommande 6-8 åren deras misslyckande," skriver Christer Jonsson (C) landstingsråd.

"Jag ser i den stoppade länstrafiken den direkta konsekvensen av det regeringsbeslut Tomas Eneroth och S/MP-regeringen tog i maj i år, att inte på något vis prioritera järnvägarna i sydöstra Sverige. Jag kommer att ta upp detta med Trafikverket och regeringen så snart riksdagsarbetet åter startar i höst. Här och nu är det ett riktigt beslut att stoppa tågtrafiken eftersom man inte kan garantera säkerheten. Men orsaken är politisk i grunden, politiska beslut fattade av S/MP-regeringen!" skriver Anders Åkesson (C) riksdagsman.

Detta visar än en gång på behovet att byta ledning i landstinget i Kalmar län och behovet av en ny regering. Centerpartiet har till skillnad från regeringen anslagit särskilda medel för att underhålla och rusta länsjärnvägarna.