Svar till "Varför inte kräva flytväst på paddelbrädan?"

"Att påstå att vi på Vimmerby Camping inte har något ansvarskänsla svider lite", skriver ägarparet i ett svar på kritiken om att alla inte använder flytväst när de hyr SUP vid Nossen i Vimmerby.

Hampus Thorstensson, Elisabeth Wolmeryd, Vimmerby Camping, Nossen, säkerhet

Hampus Thorstensson, Elisabeth Wolmeryd, Vimmerby Camping, Nossen, säkerhet

Foto: Sofie Olsson/Jimmy Karlsson

Insändare2022-07-26 13:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Först och främst vill jag tacka för att du berättar. Det är tack vare den feedback som vi får som utveckling skapas. Att Stand up paddle har kommit ser vi som en helt fantastisk grej, att man i eget tempo och efter egna behov styr en motionsform i kombination med en oftast underbar naturupplevelse är väldigt uppskattat.

Just motionen har vi fastnat för och något som vi bär med oss i kommande utveckling av anläggningens utbud. Att påstå att vi på Vimmerby Camping inte har något ansvarskänsla svider lite ska dock erkännas. När den nya lekparken skulle invigas var våra leverantörer förbryllade, då ett av kraven för att vi skulle köpa var att en oberoende besiktningsman skulle kontrollera all lekutrustning innan den togs i bruk.

Vi har ofta kontakt med räddningstjänsten om säkerhet på campingen, men framför allt på stranden. Såklart gör vi fel. Vid all uthyrning av vattenaktiviteter erbjuder vi gästen flytvästar, oavsett om det är trampbåtar eller Stand Ups. Vi rekommenderar våra gäster att använda dem. Till den här säsongen bytte vi ut många av de som vi har, de används flitigt och blir slitna med tiden. För att behålla flytkraften så inventerar vi ofta de verktygen vi har vid försäljning och uthyrning. 

Om du har mer feedback att ge oss så är du varmt välkommen att kontakta oss direkt på info@vimmerbycamping.se eller 0738-196922 (Hampus direkt), vi bor och lever där vi verkar. Telefonnumren är publika och vi svarar så ofta vi bara kan.