Svar till "Vem ska jag rösta på i nästa val"

"Hade bara alla vetat vilken sida dom ska stå på så hade inte Socialdemokraterna behövt vända sig åt höger för att kunna regera och då hade det kanske inte varit så rörigt", menar insändarskribenten.

"Man kan bara gå tillbaka till sina rötter och fråga varifrån man kommer så är det nog inte så svårt att veta vad man ska rösta på", tycker insändarskribenten.

"Man kan bara gå tillbaka till sina rötter och fråga varifrån man kommer så är det nog inte så svårt att veta vad man ska rösta på", tycker insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-03-18 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

"Vem ska jag rösta på i nästa val?" undrar "Obunden" i en insändare i Vimmerby Tidning den 16 mars.

Jag kan hålla med om att det är rörigt i politiken och att den politiska världen är ur led, när ett parti som Sverigedemokraterna är Sveriges tredje största parti, arbetare på fabriksgolvet röstar på Moderaterna och när Socialdemokraterna röstar för försämringar i arbetsavtalen.

Men man kan bara gå tillbaka till sina rötter och fråga varifrån man kommer så är det nog inte så svårt att veta vad man ska rösta på. Det är omöjligt att tro på att en vanlig arbetare kan dra några fördelar av att rösta in ett parti som stöder kapitalet och håller alla miljonärer om ryggen. De lockar alla på golvet med att det måste löna sig att arbeta med att få sänkt skatt. Ja, men när skatten räknas ut procentuellt så är det ändå den med mest inkomst som tjänar på det.

Att vanliga arbetare kan rösta på ett parti som Sverigedemokraterna, som är ett ännu blåare parti än Moderaterna – då biter man sig nog själv i svansen vad det lider. Men visst, vissa grupper kanske har gjort en klassresa och då får man väl stå där med benet på olika sidor och inte ha någon tillhörighet alls. Men hade bara alla vetat vilken sida dom ska stå på så hade inte Socialdemokraterna behövt vända sig åt höger för att kunna regera och då hade det kanske inte varit så rörigt.