Sveriges misslyckade flyktingpolitik

Fredrik Reinfeldt uppmanade svenska folket att öppna sina hjärtan i ett sommartal 2014. Men Sveriges flyktingpolitik är ett misslyckande, tycker insändarskribenten.
Fredrik Reinfeldt uppmanade svenska folket att öppna sina hjärtan i ett sommartal 2014. Men Sveriges flyktingpolitik är ett misslyckande, tycker insändarskribenten.

"Jag har öppnat mitt hjärta – det är oftast öppet för att hjälpa behövande. Men vad fick vi 'på köpet'?", skriver insändarskribenten, som menar att den svenska flyktingpolitiken varit ett misslyckande.

Insändare 13 september 2023 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

"Öppna era hjärtan", sa Fredrik Reinfeldt när flyktingkrisen kom och vi som EU-land tog emot många som flytt sitt land från krig, våld och förtryck. Många var det som ordnade bostäder. Upplät campingplatser, stugor, hus för dem att bo i. Skolor byggdes ut, paviljonger sattes upp, personal anställdes. Alla bidrog för att göra det bästa av situationen. Tyvärr verkar det som om många bara ville tjäna egna pengar på detta, och gjorde så också.

Kommunerna fick pengar av staten, massor av pengar, bidrag. Jag har öppnat mitt hjärta – det är oftast öppet för att hjälpa behövande.
Men vad fick vi "på köpet"?  Våld, kriminalitet och mord. Få var de kvinnor och barn som lyckades ta sig till vårt land
Flest var det väl pojkar och unga män som kom. Många arbetar och gör rätt för sig, men tyvärr så blev alltför många kriminella. Snabbaste sättet att tjäna pengar på.

Jag beundrar poliserna, som varje dag arbetar för att värna oss, vårt land mot dessa kriminella. Fängelser byggs, massor av pengar går till att processa och döma de som begått olika brott. Allt kostar pengar, mängder av pengar som borde gå till folkhemmets bevarande, anser jag. Till högre löner för underbetalda, undersköterskor, sjuksköterskor, pedagoger, poliser med flera.

Var är du Fredrik Reinfeldt, med ditt öppna hjärta? Javisst ja, du blev ju ordförande inom idrotten, fotbollsintresserad som du är.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa