När de väl är på är det viktigt att bara hantera mat och redskap som ska användas. Så fort du rört i något som inte har med mat att göra är handskarna obrukbara och ska bytas innan du fortsätter med mat.
Tyvärr ser man kockar/hanterare som öppnar dörrar, hanterar pengar, tar snus, röker, drar sig i håret, drar upp kalsonger, hanterar mobiler, står i kassan och mycket mera som INTE är ok MED HANDSKAR PÅ och sen återgår till mathantering!
Risken för bakteriespridning är stor och vanlig hederlig handtvätt ersätts med dessa bakteriehandskar som folk tror är något skydd mot allt. Det är lite jobbigt att byta men är ett måste.
Detta ser man tyvärr på allt från de finaste restaurangerna till föreningsförsäljning. Så bättre kunskap om rena händer är något som alla kommuner borde informera och lära ut till alla nya såväl som gamla hanterare av mat så man slipper bli äcklad av detta. Och som kock borde man väl lärt sig dessa grundläggande kunskaper.