Trygghetsboende i Storebro – en bra idé

Svar på "Måste ett trygghetsboende ligga i Vimmerby stad?"

Storebrobon Anneli Jakobsson ger tummen upp för det förslag Jens af Ekenstam Stenman lanserade i ett debattinlägg. "Vi måste värna om våra mindre orter och här i Storebro bor det väldigt många äldre."

Storebrobon Anneli Jakobsson ger tummen upp för det förslag Jens af Ekenstam Stenman lanserade i ett debattinlägg. "Vi måste värna om våra mindre orter och här i Storebro bor det väldigt många äldre."

Foto: Jimmy Karlsson

Insändare2021-05-22 17:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag läste inlägget av Jens af Ekenstam Stenman (V) i Vimmerby Tidning och håller med dig om trygghetsboende i Storebro till 100 procent. Vi måste värna om våra mindre orter och här i Storebro bor det väldigt många äldre. En del är födda här och en del gifte sig unga, byggde hus och flyttade hit för att satsa på en framtid I vårt lilla samhälle.

Vi har affär och bussförbindelse med Vimmerby och Hultsfred och de äldre jag pratat med kan inte tänka sig att flytta in till centralorten den dagen man inte orkar och kan ta hand om sitt hus och trädgård längre. Allt behöver inte vara centraliserat. Om viljan finns går det att göra ett trygghetsboende i huset där Migrationsverket hyrt lägenheter av Vimarhem. Tänk vilken service det skulle vara för våra äldre att kunna flytta till en lägenhet på samma ort där man vuxit upp, där man har sina minnen om hur Storebro såg ut förr i tiden och så vidare.

Du nämner också att det vore bra om bussen kunde gå genom samhället istället för utanför och det tycker merparten av Storebroborna, men Trafikverket kör som vanligt sitt eget race, utan hänsyn till andra. Dessbättre är bygget av busshållplatsen på den sidan där Skvalmon ligger, pausad tills vidare då man upptäckt en VA-ledning, vilket medför en merkostnad. Med dagens teknik borde detta ha upptäckts innan grävarbetet påbörjades. Hoppas nu det pausade arbetet blir långvarigt, då vi inte vill ha detta. Andra sidan av riksvägen 23/34 har inte ens påbörjats så hur 3 miljoner ska räcka till är för mig en gåta. 

Storebroborna har absolut inget emot en samåkningsplats, men då kunde ju en del av bussturerna stanna utmed riksvägen, till exempel de som arbetspendlar på morgonen och en del av turerna går igenom samhället.  Då har man tillmötesgått alla i vårt samhälle.

Nu är det bara att vänta och se. Vem vet, kanske det blir trygghetsboende I Vimarhems fastighet. Perfekt med så mycket grönområden.