Tvetydigt röstfiske – en satirisk dialog

"Och vi försöker representera så många av väljarna som det överhuvudtaget är möjligt.”

Röstfiske pågår och politikerna "försöker representera så många av väljarna som det överhuvudtaget är möjligt", enligt insändarskribentens satiriska version av en dialog.

Röstfiske pågår och politikerna "försöker representera så många av väljarna som det överhuvudtaget är möjligt", enligt insändarskribentens satiriska version av en dialog.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

Insändare2022-09-06 21:24
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

”Sådär, nu har jag några minuter till att svara på frågor. Ja?”
”Var står ert parti i genusdebatten?”
”Givetvis sympatiserar vi med dem som förespråkar total könsjämlikhet i alla hänseenden – samtidigt som vi har förståelse för dem som stödjer mer traditionella uppfattningar rörande könsroller.”
”Hur tänker ni förbättra undervisningssystemet?”
”Givetvis sympatiserar vi med dem som vill ha mer ordning och disciplin i skolorna – samtidigt som vi har förståelse för dem som önskar att eleverna ska ha full valfrihet.”
”Vad ska ni göra för att få rätsida på ekonomin?”
”Givetvis sympatiserar vi med dem som säger att vi måste ha besparingar och en mer kontrollerad budget – samtidigt som vi har förståelse för dem som hävdar att det behövs nya och stora satsningar för att stimulera näringslivet.”
”Ska ni ändra skatterna?”
”Givetvis sympatiserar vi med dem som inte vill belasta den enskilde medborgaren alltför mycket – samtidigt som vi har förståelse för dem som säger att det är samhällets skyldighet att bekosta vissa essentiella tjänster.”
”Er inställning till invandringen?”
”Givetvis sympatiserar vi med dem som ser invandringen som kulturellt berikande och en plikt gentemot de förföljda – samtidigt som vi har förståelse för dem som känner att deras etniska integritet och moraliska värden hotas.” 
”Och arbetslös…”
”Ähum. Tyvärr så har jag inte mer tid. Måste skynda vidare. Glöm inte att rösta! Gärna på oss liberaldemokratiska reaktionärer. Vårt motto är: Framåt i lagom takt mot en måttligt ljusnande framtid medan vi minns vårt någorlunda ärorika förflutna. Och vi försöker representera så många av väljarna som det överhuvudtaget är möjligt.”