Satsa på oss varje dag – hela året

Det är dags att kommunerna visar att man verkligen satsar på vård och omsorg, tycker en undersköterska som vill se mer förståelse för hur det faktiskt funkar ute i verksamheterna.

Insändare 9 mars 2022 11:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Lyssnar på nyheterna och återigen ska man satsa på vård och omsorg i kommunerna. Det är ju valår. Och internationella kvinnodagen i tisdags. Var det därför? För jag kan tycka att vi ska satsa på oss varje dag, hela året. Jag läser att kommunerna har attans mycket plus i kassan. Då kanske det är dags att visa att man verkligen gör en satsning?

Som det är nu flyr folk från vården och vi behöver verkligen folk där. Att möta så fina människor varje dag, att möta så fina kollegor varje dag – det är få förunnat. Att få anta utmaningen för att folk ska må så bra det går. Att hitta lösningar. Heltidsresan – jo, men jag vill inte jobba heltid. Skyll inte på den. Jag vill ha en balans mellan privatliv och jobb. Jag vill jobba för att leva, inte leva för att jobba.

Så, politiker i Kinda kommun: ska ni över huvud taget ha något folk kvar kanske ni ska fundera på vad vi/ni kan göra. Sitt inte i kommunhuset och fundera. Kom ut till oss som finns i verksamheten och skaffa er en förståelse för hur det faktiskt funkar. Jag kommer med glädje vara er handledare.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa