Uppoffring på deltid inte nog för kommunen

Signaturen "deltidsbrandman" är besviken på Kinda kommun, efter att de deltidsanställda inom Räddningstjänsten inte fått någon julklapp.

Deltidsbrandman i Kinda kommun ifrågasätter kommunens sätt att fördela uppskattning i form av julklappar. De deltidsanställda har inte kommit upp i rätt antal timmar för julgåvan.

Deltidsbrandman i Kinda kommun ifrågasätter kommunens sätt att fördela uppskattning i form av julklappar. De deltidsanställda har inte kommit upp i rätt antal timmar för julgåvan.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-01-21 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi deltidsanställda i Räddningstjänsten Kinda kommun ansågs inte leva upp till den gräns på antal timmar för deltidspersonal för att göra oss förtjänta att ta del av den julklapp som övrig personal – med rätt typ av anställning – mottog i form av ett presentkort från Kinda kommun. Ej att förglömma är att vår kommunledning så vänligt tänkte på alla näringsidkare inom kommunens gränser, som därför inte gavs möjligheten att använda sina presentkort inom kommunen.


Jag vill därför rikta ett varmt tack till kommunledningen för den fina uppskattningen för vårt arbete för kommunens räkning. Det känns verkligen bra att fortsätta att stå till tjänst med att hjälpa våra kommuninvånare när nöden kräver. Våra nära och kära, våra familjer är de som gör den största uppoffringen när vi väcker hela huset mitt i natten för att hjälpa en medmänniska i nöd. Att göra uppoffring under jourveckor med hämtning och lämning på dagis och skola av våra barn på grund av att vi inte kan, listan kan göras lång. Inte minst de livsöden vi delar på gott och ont med de nödställda.


Så, tack! Tack för att ni visat oss att vår arbetsinsats och våra familjers uppoffringar verkligen räknas och bidrar till trygghet och stabilitet till vårt samhälle.