Uteblivet parkeringskaos – ingen är förvånad

"Att Vimmerby blivit känd som Sveriges mest nitiskt p-övervakade kommun kanske inte är det vi vill bli ihågkomna för", skriver signaturen "Henry Ford"

"Att Vimmerby blivit känd som Sveriges mest nitiskt p-övervakade kommun kanske inte är det vi vill bli ihågkomna för", skriver signaturen "Henry Ford"

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2024-07-11 13:52
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den tragikomiska situationen att Vimmerby Kommun inte har haft rätt att utfärda p-böter under många år och som under en längre tid inneburit att någon parkeringsövervakning inte kunnat ske. Resultatet? Vi har gjort som vi alltid gjort, och som dessvärre saknas hos p-vakterna: använt sunt förnuft. Vimmerbys parkeringsövervakning har ju blivit rikskänd som bötfäller för bagateller och skapat parkeringsproblem i stället för att lösa dem. Det har kostat oss kommuninnevånare närmare en miljon kronor som berikat Aimo Park i Stockholm. 

Det är dags att kommunen tar sig en funderare om den rigorösa och dyra övervakningen verkligen är nödvändig, med omkring 2 200 utfärdade p-böter mot Hultsfreds 50-tal.

Att Vimmerby blivit känd som Sveriges mest nitiskt p-övervakade kommun kanske inte är det vi vill bli ihågkomna för. 

Eller som en god vän sa till mig: Hoppas de inte hinner lösa det juridiska innan Bullerby Cup. 

Förra året kom ju själva tävlingen lite i skymundan av ständigt vakande och blixtsnabba raider av böteslappar som gjorde att de förnuftbaserade lösningarna när barnen skulle hämtas bytes till kaos. Kanske lite råd och vänlighet hade varit mer passande. Den gula p-lappen är ju inte ens en varning.