Vad hände med avgiftsfri simskola för 6-åringar?

Insändare2019-01-07 00:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I inledningen av 2018 så gav den S-ledda regeringen Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel till avgiftsfri simskola för elever i förskoleklass för 2018, med avsikten att dessa medel skulle finnas att söka årligen. Syftet med det statliga bidraget var att elever i förskoleklass uppnår god vattenvana och förbättrade förutsättningar för att i framtiden ta del av simundervisningen i ämnet idrott och hälsa, alltså ett tydligt led i arbetet att förbättra och förebygga en god Folkhälsovård.

Men vad hände egentligen? Jo på grund av att högerbudgeten gick igenom den 12 december 2018 så blir det ingen fortsättning då just detta stöd inte finns med i M- och KD-budgeten.

Hur har dessa två partier tänkt nu? Vilka drabbar detta? Jo inte helt förvånande de som så väl behöver och förresten en lättillgänglig simskola med inriktning på förebyggande folkhälsa har ju alla nytta av.

Tar kommunerna över ansvaret nu eller blir det upp till varje förälder att lösa avgiften under förutsättning av pengabörsen tillåter?