Alla ungdomar ska ha samma frihet

Insändare 4 augusti 2022 04:58
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I våras sa majoriteten i Vimmerby kommun, Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna, nej till sommarlovskort i kollektivtrafiken för ungdomar när vi socialdemokrater föreslog detta. Vi tycker att det är viktigt att kommunens unga inte är beroende av om de har råd att ta bussen eller inte. I den mån det går kollektivtrafik ska ingen ung och behöva tacka nej till ett sommarjobb eller missa träningen för att de inte kan åka kollektivt.

Klimatförändringarna är i allra högsta grad verkliga. Att vi klarar av att förändra vårt levnadssätt är viktigt. Kollektivtrafiken-att resa tillsammans är en viktig pusselbit. Att ge unga möjligheten att resa kollektivt i regionen under sommarmånaderna är en viktig reform. För både ungdomarna och för klimatet.

När majoriteten i Vimmerby sa nej så säjer vi socialdemokrater ja. Alla ungdomar i Sverige ska få samma frihet att ta bussen eller tåget på sommaren. Vi gör det till ett löfte i hela landet. En röst på Socialdemokraterna i september är en röst för gratis kollektivtrafik för unga på sommaren.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Insändare: Kollektivtrafik – men inte till varje pris

Kollektivtrafik – men inte till varje pris

LISTA: Det här vill invånarna prioritera – ort för ort • Pub, badplats, snöröjning, byggnation och kommunikationer

LISTA: Det här vill invånarna prioritera – ort för ort • Pub, badplats, snöröjning, byggnation och kommunikationer

Insändare: Ge gratis bussresor till ungdomar – även i Vimmerby

Ge gratis bussresor till ungdomar – även i Vimmerby