Varför dessa Putinfasoner i stadshuset?

Det sunda förnuftet angående konsekvenserna vid nedmontering av landsbygdsskolorna, tycks saknas helt i stadshuset!

Vad är det som händer i stadshuset i Vimmerby? frågar sig skribenten.

Vad är det som händer i stadshuset i Vimmerby? frågar sig skribenten.

Foto: Jimmy Karlsson

Insändare2024-01-03 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att börja skjutsa runt skolbarn samt små förskolebarn på obefintligt röjda vintervägar, det är nog rätt magstarkt! 

Att skapa stora "barnfabriker", där förkylningar samt influensor sprids som en löpeld, gagnar knappast samhället, då alla till sist måste vabba samtidigt.

Tänk så miljövänligt när ett av till exempel två barn ska hämtas upp tidigare från förskoleverksamheten vid snuva eller feber. Alla har inte en äldre generation som kan rycka ut då, med en extra bil utrustad med bilbarnstolar. Återstår då att lämna arbetet efter några timmar, på till exempel OKG, och åka tillbaka till Frödinge eller Vimmerby för att därefter åka hem till Tuna eller annan kransort.

Även vi på landsbygden betalar skatt. Skolorna på hemorten är den sista samhällsservicen vi har. Försvinner den så flyttar nog en hel del skattebetalande familjer helt ifrån kommunen. Det är ju inte heller helt självklart att behöriga lärare och pedagoger vill stanna i Vimmerby kommun. 

Besparingarna är mest glädjekalkyler. I till exempel Tuna kan ju en del välja Hjorted och Vena som skolalternativ. De i den sydligaste delen av kommunen kanske väljer Kristdala. Alla politiska partier har vad vi förstått angett i sina partiprogram, att hela landsbygden ska leva, vilket borde betyda att samhällsservicen ska vara lika för alla.

I stället vill man nu, liksom Putin, förstöra och förgöra väl fungerande småorter och samhällen.

Nu är det bara en bomb som fattas över dessa fyra orter, så slipper ju kommunen problemet.