Västerviksborna borde vara i chocktillstånd

Insändarskribenten menar att Västerviksborna borde vara i chocktillstånd efter att ha sett inslaget om flygplatsen i SVT:s Uppdrag Granskning.

SVT:s granskning i turerna kring Västerviks flygplats har fått insändarskribenten att reagera.

SVT:s granskning i turerna kring Västerviks flygplats har fått insändarskribenten att reagera.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Insändare2022-11-17 05:41
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående flygplatsen med mera, i Västervik.

Att som offentligt anställd kommunal tjänsteman begära att få journalisters frågor i förväg var något jag trodde endast skedde i världens diktaturer. Och de tjänstemän som Uppdrag Granskning vill träffa bör ju vara helt insatta i ärendet besöket gäller? Att sedan i vrede lämna rummet, med en journalist sittandes kvar som ett levande frågetecken, tyder ju på att denna tjänsteman innehar en tjänst som han inte borde besitta. Alla Västerviksbor som sett detta tv-program borde ju vara i chocktillstånd, när de ser maktmissbruket och inser att hela Sverige tittar på – och efter alla de intervjuer som gjordes av Uppdrag Granskning behöva inse att korruption verkar florera i Västervik.

Att man är rik och berömd borde inte ge några fördelar i demokratiskt valda kommuner i vårt land, eller hur? Och, betalar den kändis som förekommer i programmet någon inkomstskatt till Västerviks kommun?

Men det finns ju politiker i Sverige som tydligen adresserar sig där det är ekonomiskt mest gynnsamt. Tyvärr får man väl konstatera att detta är ett normalt mänskligt beteende, men en vanlig svensk medborgare har ju knappast denna möjlighet.