Vem ska jag rösta på i nästa val?

Är Sverige redo för ett nytt parti? Socialmoderaterna?

"Det är rörigt i politiken, lite som på mitt jobb ibland. Jag arbetar bland annat i sandlådan", skriver insändarskribenten.

"Det är rörigt i politiken, lite som på mitt jobb ibland. Jag arbetar bland annat i sandlådan", skriver insändarskribenten.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Insändare2021-03-16 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är rörigt i politiken, lite som på mitt jobb ibland. Jag arbetar bland annat i sandlådan, med ansvar, mod och fantasi.

Jag har lämnat ett parti och är nu obunden – tror jag. Är nog socialdemokrat i grunden, men lite moderat ibland. Vänsterpartiet gillar jag, de värnar arbetarna. Regionråd Linda Fleetwood (V) skriver i V Vimmerby Tidning om alla inom vården som behöver sammanhållen återhämtning eftersom de flesta har slitit hårt i ett år, på grund av covid-19. 

SD är nog lite farliga, men de lyfter våra utmaningar till ytan, alltså det som vanligt folk – som jag– tänker på och oroas över.

Centern leder ju i Vimmerby, de har starka rötter här, men det är ju bråk i sandlådan. Annie Lööf verkar kaxig, det behövs bland alla gubbar.

Och stackars Ebba Busch. Är hon ärlig, hon som är kristdemokrat? Jag gick i söndagsskolan, där fick jag lära mig rätt och fel, och så av mina föräldrar förstås.

Märta Stenevi är en frisk fläkt i Miljöpartiet.Hon behövs, för miljön, och som stöd till Stefan Löfven.

Så oj, nog är det rörigt i politiken. Vem ska jag rösta på i nästa val? Ska vi bilda ett nytt parti?