Vi måste agera för att få veterinär till Hultsfred

Det är många som vill ha en veterinär stationerad i Hultsfreds kommun. Insändarskribenten tror att djurägarna själva måste ta tag i saken.

Djurägare skulle kunna jobba i en arbetsgrupp för att lösa bristen på veterinär i Hultsfreds kommun, tror insändarskribenten.

Djurägare skulle kunna jobba i en arbetsgrupp för att lösa bristen på veterinär i Hultsfreds kommun, tror insändarskribenten.

Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT

Insändare2022-04-19 20:46
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Veterinär sökes till Hultsfreds kommun". 

Tack för en väldigt bra insändare angående veterinär till Hultsfreds kommun, något som verkligen skulle önskas av många djurägare. Man skulle känna sig mycket tryggare att ha den servicen nära till hands när något måste utföras med våra kära djur. Som det ser ut nu så blir resorna långa och dyra och med många mil i bilen till andra veterinärer längre bort, man ska ju tänka mycket på miljön i dessa tider. 

Tyvärr så tror jag inte att insändare i Vimmerby Tidning hjälper oss att få hit någon veterinär. Vi måste nog starta någon form av ideell arbetsgrupp för detta, som kan lägga ner lite tid och arbete för att få hit den servicen heltid eller deltid. Vi är så många djurägare här som verkligen skulle önska att få hit en veterinär till kommunen, man skulle kunna bilda en arbetsgrupp för detta ändamål. Jag tror inte det skulle vara helt omöjligt att bearbeta den här frågan. Är man stark och envis och lägger ner sin själ i problemet så brukar man lösa det mest omöjliga till slut. 

Hultsfred med omnejd är en fin plats att bo i, vi har lediga lokaler till detta ändamål och många husdjur finns här i kommunen. Vi hade för några år sedan en väldigt duktig veterinär stationerad här i Hultsfred och vad jag vet så var han aldrig arbetslös utom tvärtom fullbokad. Vi djurägare måste nog ta första steget och hjälpa en veterinär på traven att finna Hultsfred kommun som arbetsplats. Finns det djurägare här i Hultsfreds kommun, unga som gamla, som skulle tro på den här idén och vilja lägga en liten tid tillsammans på detta stora bekymmer för oss djurvänner?