Vi har ett ansvar att säkra upp billigare el

"Vi behöver se till att säkra tillgången på el överhuvudtaget och då behövs vind, sol, vatten men även kärnkraft", menar insändarskribenten.

"Vi behöver se till att säkra tillgången på el överhuvudtaget och då behövs vind, sol, vatten men även kärnkraft", menar insändarskribenten.

Foto: Michael Sohn

Insändare2022-08-30 22:43
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vår syn på energifrågan som råder nu är att vi behöver se till att säkra tillgången på el överhuvudtaget och då behövs vind, sol, vatten men även kärnkraft.

Vi har ett ansvar för att bidra så gott det går på kommunal nivå till att säkra upp billigare el till hushållen, men särskilt till den elintensiva industrin som behöver och faktiskt vill expandera i vår kommun. Som exempel kan nämnas Ikea, Plannja, Vida och alla övriga som behöver ström. Vi har nu en process i kommunen där en ny vindbruksplan håller på att tas fram, som kanske kommer att visa om det finns lämpliga områden i en kommun av vår storlek. Sedan tas slutligt beslut när och om vi har en konkret ansökan till just önskan att etablera vindkraft, dock är det ju så att det är länsstyrelsen som tar det slutliga, där expertisen finns, vilket bör tilläggas.

Just nu håller vi på med några etableringar av solcellsparker, som också bidrar till att säkra behovet av förnybar el nu och i framtiden och det är jättepositivt.