Vi måste stoppa rasismen 2021!

"Det är nu vi som är emot rasism måste vara starka", skriver en elev på Hultsfreds gymnasium i en insändare som röstades fram som den bästa av hans klass. Här är den!


"Alla är lika mycket värda och det kommer alltid vara så, även om folk försöker ändra på det", skriver insändarskribenten.

"Alla är lika mycket värda och det kommer alltid vara så, även om folk försöker ändra på det", skriver insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-06-01 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Rasism är nog det värsta jag vet, jag kan inte förstå hur man ens kan tänka på det sättet som rasister gör.

Jag menar vi är ju alla från en och samma planet och skapade av samma kött och blod. Det enda som skiljer oss åt är pigmenten och det betyder inte att de som har brun/vit hudfärg är mindre värda. 

Alla är lika mycket värda och det kommer alltid vara så, även om folk försöker ändra på det. Det är nu vi som är emot rasism måste vara starka och kämpa emot de som vill världens olika folkgrupper illa.

Jag kan till exempel nämna en gång när jag satt i Hultsfred centrum med några kompisar och chillade. Vi tog det lugnt och skämtade med varandra. Då kom det en äldre man och sa: ”Dra hem till era hemländer!”

Då blev jag riktigt arg för att mannen hade ingen anledning att uttrycka sig på det sättet, kompisarna jag var med var dessutom födda i Sverige allihopa. Det enda som skiljde oss åt var att några hade föräldrar med utländsk bakgrund.

Men det spelar absolut ingen roll för de hade inte gjort den äldre mannen illa eller sagt något dumt till honom.

Detta måste få ett slut. 

Läs mer om