Vi nöjer oss inte förrän pensionen är rimlig

Nu i augusti får 2 293 äldre i Vimmerby höjd pension. I hela landet handlar det om en miljon äldre som får mer i plånboken.

Insändare 8 augusti 2022 20:41
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Garantipensionen höjs med 1 000 kronor. Det tycker jag är rimligt och viktigt. Alldeles för många pensionärer i Sverige har i dag en låg pension och många som närmar sig pensionsåldern känner sig oroliga över hur det ska bli med ekonomin när de väl går i pension. Den oron vill jag inte att någon ska behöva känna.

Som socialdemokrat kommer jag alltid kämpa för att pensionerna ska höjas.

De som varit med och byggt upp den välfärd som vi alla tar del av i Sverige ska ha en trygg inkomst. Alla de som slitit ett helt arbetsliv i till exempel handel, vården och omsorgen. Vi ser att det ofta är kvinnor som får de lägsta pensionerna. Detta tänker vi socialdemokrater förändra steg för steg. Pensionshöjningen som kommer i augusti var inte självklar. I riksdagen röstade de högerkonservativ partierna med Moderaterna och Sverigedemokraterna i spetsen nej till förslaget.

Vi kommer inte nöja oss förrän pensionen är rimlig förr alla dem som slitit ett helt liv. Socialdemokraterna kommer fortsätta lägga förslag om höjda pensioner.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa