Finns gott om parkeringar i Vimmerby

Att det skulle vara ont om parkeringsplatser i Vimmerby, stämmer inte, menar insändarskribenterna. Inte om man är beredd att gå en bit, i alla fall.

Det finns alltid gott om plats att parkera på Karlbergstomten, och en frisk promenad till butikerna i centrum får man på köpet, tycker Anneli och Kjell Jakobsson (M).

Det finns alltid gott om plats att parkera på Karlbergstomten, och en frisk promenad till butikerna i centrum får man på köpet, tycker Anneli och Kjell Jakobsson (M).

Foto:

Insändare2022-05-31 11:44
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När vi är ute på stan hör vi ofta talas om att det är dåligt med parkeringar, allra helst i anslutning till butikerna som ligger runt torget, Sevedegatan och Storgatan, så vi beslöt oss för att ta reda på saken. De parkeringarna som är på och runt torget är ibland upptagna, beroende på vilken tid på dagen man söker parkering. 

Vi har förståelse för att det är det mest optimala att kunna parkera i anslutning till den butik som man ska handla i, men har man inte något funktionshinder så kan man parkera en bit därifrån, som till exempel Karlbergstomten där det alltid finns lediga parkeringsplatser. Där kan man ställa sin bil och ta en frisk och skön promenad upp till torget och närliggande områden. Bra för både hälsa och miljön.

Vimmerby är ju en parkeringsvänlig stad med gratis parkering överallt, från 15 minuter på vissa ställen, 30 minuter på vissa, 2 timmar på vissa och upp till 24 timmar på andra ställen. Det enda man behöver tänka på är att lägga fram parkeringsskivan. Det är inte så många städer i vårt närområde som har helt gratis parkeringar, Västervik och Oskarshamn har det inte. 

Visst förstår vi att det kan kännas jobbigt ibland att inte kunna få parkering i direkt anslutning till den butik man ska besöka – men besöker man någon av våra matbutiker finns för det allra mesta gott om parkering, så man slipper dra stora, tunga kassar genom stan i alla fall.