Vimmerby Tidnings svar till "Lokalpatriot"

Vi på sporten på Vimmerby Tidning kan bara lyfta på hatten och säga ett stort tack till det oerhörda engagemang som personen eller personerna bakom signaturen "Lokalpatriot" visar i sin insändartext.

Lillesjö IP är en av de vackraste fotbollsarenorna i Småland, men det finns en förklaring till varför den ändå inte platsade på tidningens lista - här spelas för närvarande inte seniorfotboll.

Lillesjö IP är en av de vackraste fotbollsarenorna i Småland, men det finns en förklaring till varför den ändå inte platsade på tidningens lista - här spelas för närvarande inte seniorfotboll.

Foto: Privat

Insändare2021-07-01 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den vittnar inte bara om lokalpatriotism när den är som bäst, utan även om ett stort kunnande när det kommer till fotbollskultur och tradition, att det exempelvis inte ska sittas när det spelas boll i de lägre seriesammanhangen eller att ingen riktig fotbollsarena har löparbanor runt omkring. 

Utöver det är texten välskriven och emellanåt rent poetisk. Det vore inte fel att säga att denna text enkom skulle ha räckt för att få med Lillesjö IP på listan. 

Förklaringen till att Lillesjö IP inte finns med på listan är tyvärr mer prosaisk. När vi började söka efter vackra fotbollsarenor så bestämde vi att ett kriterium skulle vara att det spelas seniorfotboll på arenan. Och, som signaturen "Lokalpatriot" mycket riktigt påpekar så spelas ingen seniorfotboll på Lillesjö IP för närvarande. 

Nu går det naturligtvis alltid att diskutera om det var ett bra kriterium eller inte, om vi inte skulle ha haft reglerna mer öppna, men det var det val som gjordes. Rätt eller fel.

Med det sagt så finns det emellertid inget som hindrar att vi här och nu understryker hur vacker och hur vackert belägen Lillesjö IP är. Eller med insändarens egna ord: ”Allt detta placerat i fullständig harmoni i skogslugnet, med ett så tätt tallbestånd runtom att ljudet från domarens visselpipa isoleras mot omvärlden och når den fotbollsintresserades öron i den vackraste symfoni.” 

Lillesjö IP är onekligen en av de allra vackraste fotbollsarenorna i vår del av Småland!