För oss i Alliansen gäller arbetslinjen och vi nöjer oss först då vi uppnått full sysselsättning. Sedan 2006 har över 200 000 människor fler ett jobb att gå till varje dag. Utanförskapet har minskat med än fler och långtidsarbetslösheten är bland den lägsta i hela Europa. Detta trots den omfattande lågkonjunktur som har drabbat Europa och världen.
Det har aldrig satsats så mycket på våra skolor, sjukhus och äldre som nu. Idag går över 60 miljarder kronor mer till välfärdens kärna än innan 2006. Vi vet att det finns viktiga investeringar kvar att göra i utbildningssystemet och inför 2015 kommer vi prioritera och satsa på fler undervisningstimmar, fler förstelärare och fler speciallärare trots att S låter påskina att något annat skulle gälla. Samtidigt tycker vi att det är glädjande att fler av Alliansens reformer redan gett positiva utslag - skolresultaten i naturvetenskap, engelska, svenska och samhällsvetenskap ökar samtidigt som vi ser att fler elever väljer allt svårare kurser och avancerad matematik tack vare meritsystemet.
Alliansen tar ansvar för ett Sverige som håller ihop. Alliansens politik har bidragit till att tillväxten och sysselsättningen har utvecklats bättre i Sverige än i de flesta andra EU-länder. Men än är vi inte nöjda utan arbetar vidare med de utmaningar som Sverige står inför. Mot detta står en socialdemokrati som vill höja skatterna med 30 miljarder kronor på jobb och företagande. Socialdemokraternas förslag är en tydlig återgång till samma åtgärdspolitik man förde innan 2006 och en utbyggnad av bidragslinjen som gör det mindre lönsamt att arbeta.
Alliansregeringen har gjort mycket men vi vet att vi kan mer. Därför fortsätter vi satsa på en starkare arbetslinje och en utökad välfärd som alla kan ta del av.
Jan R Andersson (M), Jörgen Andersson (M), Eva Bengtson Skogsberg (M), Anders Åkesson (C), Anders Andersson (KD)
Alliansen Kalmar län
Alliansregeringen satsar på starkare arbetslinje
Socialdemokraterna kritiserar Alliansregeringens reformer som underlättat för åtskilliga personer att få ett arbete i tidningen den 1 november.
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.