Ännu ett beslut utan att tänka på följderna

Nu har Vimmerby kommun återigen tagit ett beslut utan att tänka på följderna för de som trivts så bra på Ulveberg. Marie Nicholson säger att Vimmerby kommun kommer tjäna 200 000 kr netto på nedläggningen. Jaså? Var har hon lärt sig räkna?

Foto:

Från läsekretsen2016-10-10 17:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Och förslaget att brukarna (ett lustigt ord för övrigt för människor), om de ska ägna sig åt djur, hänvisas till Ryttargården. Har Marie inte förstått ett enda dugg hur psykiskt sjuka känner inför exempelvis stora folksamlingar. På Ulveberg har de haft en fristad där de känner varandra och haft det mysigt. I nämnden, som Marie säger är enig, har inte någon ett konkret alternativ eller fantasi?

Och tjänar kommunen 200 000 kr när de tar fram alternativen eller är det meningen att nu lämnas de s.k. brukarna vind för våg att hitta någon egen sysselsättning, bara kommunen tjänar några ynka hundratusen kr?

Och varför inte låta de ensamkommande grabbar som finns i Vimmerby hjälpa till på Ulveberg och få lite meningsfull tid i sitt liv i stället för att bara gå och göra ingenting? Det vore väl en ypperlig lösning? Och hur svårt kan det vara med lite kaniner? Det finns väl inga kor eller hästar på anläggningen eller?