Bättre köra kyld än varm mat

Varför denna skräck för tillagad kyld mat? Jag förstår inte.
Idag transporteras maten varm till ett flertal mottagningskök, den lagas inte alls på plats över allt. Hur är det då med kvalitén?

Från läsekretsen2006-03-04 05:20
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varmhållen mat, som dessutom transporterats varm är inte en kvalitet som är eftersträvansvärd att behålla. Gör en enkät rörande detta på våra två högstadieskolor. Den ena har mat lagad på skolan, den andra får den från tillagningsköket varmtransporterad.
Som vuxen har jag ätit lunch på båda skolorna och det är skillnad, som beror på hanteringen. Ser man till denna hantering så kan det inte bli sämre med lagad, direkt snabbkyld mat som sedan värms vid ättillfället. Här kan varmhållningstiden minimeras och detta är ur näringssynpunkt ett överlägset hanteringsalternativ.
Jag vill bara lyfta denna vinkling av frågan, eftersom den helt glömts bort och är väl så viktig. Allt är inte dåligt med cook-chill tekniken, jag har god erfarenhet av denna just ur måltidskvalité och näringssynpunkt.

Anna Linse Löfgren
Locknevi

Läs mer om