Det är ju viktigt att man behåller matbespisningen, framför allt inom barnomsorgen och åtminstone för låg- och mellanstadieskolorna. Och givetvis även på högstadiet och gymnasiet. Därför att det är ju fler vuxna och dels ett läromoment för de barn som berörs, att få se hur det går till att laga mat. Det är ett stort kontakt- och kunskapslärande som personalen har.
Sedan det här med att transportera maten, har man räknat på detta? Att transportera mat, mat som kyls ner och sedan levereras till respektive enheter tre gånger i veckan. Det kan inte vara bra varken för barnen inom omsorgen eller för skoleleverna. Det är inte klokt att man ska "misshushålla" med kontakten mellan barnen inom omsorgen och skolbarnen. Är man inte mer mån om den kunskap som personalen har både som kontaktpersoner och som givare av sina kunskaper och erfarenheter. Det är en alltför stor kortsiktig ekonomisk besparing. Behåll skolmatsbespisningsenheterna som de är idag, det vinner man på i längden.
Verdandi, Peter Norrby, Kristina Karlsson, Jonas Adolfsson
Behåll matenheterna!
Läste i småländsk press en artikel att Vimmerby skall minska personalen inom matbespisningen med tjugo personer och istället göra om det till ett stort centralkök som ska laga all skolmat, även den till barnomsorgen. Det gäller huvudrätten till alla andra köksenheter.
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.