Att de boende inte längre kan välja en bulle till eftermiddagskaffet eller få en öl eller läsk till maten, inte ens på helgerna, ser jag bara som toppen på ett isberg.
Problemet ligger i att vi har en chef för äldreomsorgen/handikappomsorgen som inte har någon inblick i eller ens intresse av hur verksamheten fungerar. Vill man få ned kostnaderna är det bästa sättet att ta personalen till hjälp. Det är mycket bättre att ha personalen med sig.
Varför lägger man scheman för personalen som högste chef? Vad ingår i egentligen i hennes uppdrag? Hon måste väl i rimlighetens namn ha annat att göra?
Man kan inte heller undgå att ställa sig frågan hur anställningsförfarandet är i den här kommunen. Det har ju tidigare inträffat att man fått "köpa loss" olika chefer. Kontrollerar man inte innan vad personen man tänker anställa har i "bagaget"? Det vore väl annars ett bra sätt att spara pengar i kommunen?
Saken är den att Solängen skulle kunna vara en jättebra arbetsplats. Vi har bra lokaler, duktig och kompetent personal, ett bra kök. Du skulle bli förvånad Anette Broström om du visste hur mycket kunskap vi sitter inne med.
Tänk vilka pengar du kunde spara om du drog nytta av det i stället. Vi är många ledsna och besvikna i personalen.
Besviken anställd
Bullarna är bara toppen
Apropå den "bulldebatt" som pågått en tid i Ydre skulle jag som anställd vilja ge min syn på saken.
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.