På våran skola Ludvigsborgsskolan i Västervik ville vi göra något mer av denna dag. Menyn i Västervik, för skolor och förskolor, var cowboysoppa med aioli och till detta serverades baugette och ett säsongsanpassat salladsbord och måltiden avslutades med färsk frukt.
Christina, som förestår bespisningen, planerade tillsammans med personal från skoldelen torsdagens överraskning. Dagen till ära dekorerades matsalen i temat cowboy och personalen klädde ut sig till cowboys och sheriff. Matsalen öppnades och in kom vi elever med ett stort leende på läpparna.
Vi elever tyckte det var en rolig grej som uppskattades mycket, vi vill gärna ha flera teman och fortsätta med det här. Det vart en roligare måltid, god mat och mycket trevligt prat. Det vart en ganska stor chock när lärarna kom som sheriff och cowboys men det blev en stor succé. "Jag tyckte det var kul och en ny grej liksom, inte gammal tråkiga matsalen", tyckte Maja Stjärnerfalk i klass 9i.
Det verkar som att eleverna vart imponerade så vi hoppas på fler tillfällen.
Hanne Isaksson-Andersson 9i,
Josefin Lindblad 9i och
Sarah Samuelsson 9i
Cowboys på Ludvigsborg
Tredje torsdagen i oktober firas årligen Måltidens dag över hela landet. Syftet med dagen är att lyfta fram måltiden som en lustfylld upplevelse och en positiv träffpunkt och därmed en viktig ingrediens i ett gott liv och i torsdags arrangerades måltidens dag.
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.