Dags att sluta fred i Vimmerby

Knappt har krutröken lagt sig efter den infekterade frågan om nedläggelse av landsortsskolorna, neddragningar av kulturskolan, äldrevården etc så är det dags för nästa turbulenta situation.

"Våra toppolitiker tycks se som sin uppgift att skapa dålig stämning bland oss kommuninvånare", skriver en Vimmerbybo i en insändare.

"Våra toppolitiker tycks se som sin uppgift att skapa dålig stämning bland oss kommuninvånare", skriver en Vimmerbybo i en insändare.

Foto:

Från läsekretsen2017-02-28 15:42
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Våra toppolitiker tycks se som sin uppgift att skapa dålig stämning bland oss kommuninvånare, nu senast med beslut om markangivelser för verksamheter som påverkar boendes trygghet och möjlighet till rekreation och välmående. Det som pågår skadar vårt varumärke Vimmerby vilket är mycket allvarligt.

När man i media följer hur beslut fattas så påminner det i hög grad om gamla tiders "farfarsmetod" som i dåtid tillämpades i företag. Diktatoriska beslut och behov av maktutövande av chefen. Peka med hela handen! Gör som jag säger! Säger ni emot så åker ni ut. Total avsaknad av demokrati och empati. Vi behöver få in modernt agerande i vår kommuns ledarskap.

Modernt ledarskap handlar om demokrati, dialog, samarbete och respekt för individen. Om ni politiker inte respekterar och tar hänsyn till oss vanliga dödligas åsikter, tankar och känslor växer klyftorna oss i mellan och politikerföraktet växer. Vi har inte råd med detta i vårt Vimmerby. Våra företag är framgångsrika och vi behöver anställa och då är det viktigt att vårt samhällsklimat förbättras så människor vill bo kvar och nya flytta in.

Politiker! Lägg prestigen åt sidan, riv upp dåliga beslut, ta hänsyn till folkets synpunkter, känslor och individers kloka förslag och förankra besluten i nära dialog med berörda! Sådant agerande leder till ömsesidig respekt. Ni är folkvalda och förväntas företräda folket. Vilket parti är berett att ställa upp på detta?