Varje dag ägnar också fyra av tio lärare enligt en ny undersökning en stor del av sin arbetstid till att skapa lugn och ro i klassrummet. Elever kommer för sent, får ingen arbetsro, lärare och annan personal blir utsatta för våld på jobbet. Det är ingen slump att det ser ut så här.
Det beror på åratal av flummig vänsterpolitik som kastat ut värderingarna och arbetsron för skolan. Typiskt nog har också nya lagförslag - som tillkommit för att komma till rätta med skolans problem - dragits i långbänk av den socialdemokratiska regeringen. De stora offren är eleverna.
Skolan ska vara en trygg plats där barn och unga får utvecklas och lära sig i lugn och ro. Värderingarna om respekt för varandra borde genomsyra skolan och alla skolor ska bekämpa mobbning. Vuxna ska vara vuxna, lärare ska vara lärare och skolan ska vara ett gemensamt ansvar för familj, elev och skolpersonal. Inget barn borde lida i sin vardag.
Därför behövs en ny skolpolitik som fokuserar på att skapa en trygg skola där det finns tid för kunskap och där det är nollvision i arbetet mot mobbning, en skola där ingen någonsin hålls tillbaka och ingen lämnas efter.
Torsten Lindström,
riksdagsledamot,
Kristdemokraterna
Flumskolan har kastat ut värderingarna
Varje dag går en miljon elever till skolan. För många är det roligt att lära sig saker, träffa kompisar och möta kunniga och engagerade lärare. Men för alldeles för många är varje dag en mardröm. För fler än 100 000 elever väntar ångest och ont i magen, glåpord, trakasserier och mobbning.
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.