Han missar helt och hållet poängen när han pratar om förakt för arbetare och tjänstemän och om att företagare vill avskeda.
Företagare vill utveckla sina verksamheter och anställa mer personal. Om våra företag skulle slippa en del krångel ökar möjligheterna att ta hem jobb till Sverige och Kalmar län i tuff internationell konkurrens.
Att förhandla med facket, skriva jämställdhetsplaner, fylla i blanketter till ett antal myndigheter stjäl tid från produktionen.
Regelbördan kring att ha anställda toppar småföretagens tio-i-topplista över de regler som upplevs som mest onödiga. Krånglet gör att många avstår från att anställa.
Momsregler och uppgiftslämnande till olika myndigheter är mest tidskrävande och kostsamt.
Det visar en färsk undersökning som Företagarna genomfört och som nu överlämnats till regeringen.
Bakgrunden är regeringens löfte att minska företagens kostnader för krångel och byråkrati med minst 25 procent till 2010.
Vår undersökning, som besvarats av 3 140 småföretagare, visar att företagarna vill avskaffa turordningsreglerna helt och förlänga provanställningen till 12 månader mot dagens 6 månader. Man vill också slippa kravet på skriftliga planer för jämställdhets- och miljöarbetet.
I ett litet företag, där medarbetarna är som en familj, upplevs dessa regler som onödigt byråkratiska.
Kort sagt vill man återgå till det mera naturliga tillstånd där företagaren själv kan bestämma över vem och hur många som ska arbeta på företaget.
Det som måste styra antalet anställda är behovet och efterfrågan av företagets produkter och tjänster. Under en följd av år har olika s-regeringar lydigt sprattlat när LO ryckt i snöret, vilket resulterat i många onödiga detaljregleringar i bland annat LAS, arbetsmiljölag och arbetstidslag.
Företagare jag träffar uttrycker det ofta drastiskt: "Det är kul att vara företagare, men pest att vara arbetsgivare." Nu är det dags att vrida klockan rätt.
Det ger fler trygga jobb och ökad tillväxt i vårt land.
Johnny Rönnfjord
Regionchef Företagarna i Kalmar län
Förändring för tillväxt
Jan Henriksson, socialdemokrat och oppositionsledare i Vimmerby kommun, går till angrepp på bland annat vår organisation, Företagarna, i sin debattartikel om LAS-reglerna. (Lagen om anställningsskydd) Henriksson försöker sig på att analysera drivkraften till varför företagare och andra vill få till stånd förändringar i bland annat LAS.
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.