Goda förutsättningar för bättre mat

Uppgiften om att den mat som serveras de äldre i Vimmerby är den näst sämsta i Sverige är ingen bra reklam för Astrid Lindgrens stad. Det skulle Astrid inte tyckt om att höra.
Vad Elisabeth Lago Nilsson tänker vet jag inte, men hon kan inte ha glömt kritiken mot kylmaten då det begav sig. Varför lyssnade ingen då?

Från läsekretsen2013-01-24 08:33
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu talas det om ändringar. Är det tillagningskök eller mottagningskök det gäller? Och vad händer med den mat som skickas ut till pensionärerna som bor kvar hemma?
Jag gissar att det är den gruppens omdömen som placerat Vimmerby på nästan jumboplats.

Men det finns också positiva saker. Granen har vad som kallas mottagningskök. Dit kommer huvudrätterna och jag kan föreställa mig hur det skulle smaka om jag fick dem serverade i en låda som dessutom stått några dagar i kylskåpet.
Köket på Granen är ett lysande exempel på att även den tråkigaste maten kan förändras, tack vare den personal som arbetar där. Med små medel - lite extra kryddor, en dillkvist och en citronklyfta till fisken, nykokta grönsaker och potatis, en fräsch sallad - listan kan göras lång.

En måltid är också social samvaro. En personal som ser oss som individer och inte som ett kollektiv betyder också oändligt mycket.
Dessutom skall den verkligen ha en eloge för att ha räddat oss från drunkningsdöden i saftsoppa! Tänk vad fyra kreativa damer kan göra!
Hoppas att det finns lite kreativitet hos kommunfolket också. Nu har ni ju chansen att förbättra siffrorna till nästa opinionsundersökning.

Maggie Ottander

Läs mer om