Jakobsson (SD): "Lögner har jag svårt att tolerera, Jens af Ekenstam-Stenman"

Svar till Jens af Ekenstam-Stenman:

Foto:

Från läsekretsen2016-11-02 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ska jag vara uppriktig förstår jag mig inte på din insändare då den är så osammanhängande samt inte innehåller något av intresse. Som så många gånger förut så missförstår du och inte vill ta till dig det som man skriver och då det gäller SD känner du dig tvungen att kommentera. Jag ska i alla fall försöka bemöta dig och hoppas nu att det inte blir något missförstånd.

Ditt påstående om att jag, Anneli Jakobsson, vill förbjuda svenska religiösa högtider som jul osv. Vart har du fått det ifrån? Var vänlig och specificera när och vart jag sagt detta. Jag accepterar det mesta men lögner har jag svårt att tolerera, Jens af Ekenstam-Stenamn. När man påstår och skriver saker, måste man ha fakta om underlaget, ett litet tips till dig. SD värnar verkligen om svenska traditioner den svenska kulturen och de svenska högtiderna.

Sedan drog du återigen upp om min insändare från den 5/10. Jag trodde att jag redan gett dig ett svar den gången, men uppenbarligen förstod du inte då vad jag skrev, ändå hänvisade jag till partitelefonen om det var några oklarheter. Det finns ingen anledning att jag återigen upprepar vad jag skrev då. Men något som är ganska märkligt är att vår budget som är en offentlig handling nu endast innehåller ett förslag till besparing, enligt dig, nämligen bibliotekstidningar. Vart har de andra 18 förslagen till besparing tagit vägen? Ingen anledning där heller att återigen skriva om detta. Har gjort det en gång och det räcker för oss. Denna budget upprepar du gång på gång, likt en tjattrande papegoja vilket börjar bli tjatigt.

SD har mycket riktigt tagit fram en motion om att införa slöjförbud under skoltid och på kommunala arbetsplatser i Vimmerby kommun. Anledningen till detta är att det inte är rimligt att täcka håret på barn som är minderåriga och inte kan bestämma själva. I skolan är det en regel att elevens huvudbonad ska tas av under lektionstid, samma regel ska gälla alla, dessutom anser vi att det är ett förtryck mot flickan att tvingas bära detta. Genom ett förbud så normaliserar vi flickans rätt att slippa slöjan och på så sätt integreras och bli en del av det svenska samhället. Alla är naturligtvis inte tvingade att bära detta utan en del gör det frivilligt men det hör inte hemma i skolor och på arbetsplatser att beslöja sig, När man täcker håret är det oftast för att en man inte ska bli attraherad av en flicka eller kvinnas hår, tycker du då att det är rimligt att man täcker håret på ett barn som är i sju-årsåldern? Det finns inget regeringsbeslut om att förbjuda slöjor på allmän plats men detta är inom kommunen och vi vill att det ska införas i de lokala ordningsföreskrifterna.

Dessutom måste man ta seden dit man kommer. Hur lång tid, tror du det skulle ta som kvinna, att flytta till ett land där kvinnan måste bära slöja, och man inte hörsammar detta? Det skulle inte ta lång tid alls innan man blir tagen av polis, var så säker på det.

Till sist ser jag fram emot en kopia av mitt uttalande att förbjuda religiösa högtider. Om du inte inkommer med ett svar, lever du i återigen i fantasins värld och gör påhopp utan sanning och konsekvens i sammanhanget. Ärlighet varar längst ska du veta. Nu avslutar jag för denna gång och hoppas verkligen du förstår och tar till dig det jag skriver.