Miljöpartiets ledamöter har tillsammans med de andra gröna partierna i EU åstadkommit mycket i EU sedan 1995 när Sverige blev medlem. Vi anser att EU just nu står inför ett vägval. Kommer utvecklingen att gå mot mer överstatlighet, mot ett Europas Förenta Stater, vilket tyvärr är troligt, eller kommer det att bli nödvändigt att ge de enskilda länderna mer nationell makt, när EU utvidgas med 10 nya medlemmar?
Tills vi vet svaret, arbetar vi oförtrutet vidare med miljöfrågorna inom EU, särskilt på tre områden: kemikalielagstiftningen, fiskepolitiken och klimatpolitiken.
Dessutom vill vi förändra EU:s lagstiftning så att länder ges rätt att gå före och ställa hårdare miljökrav för att påskynda omställningen och utvecklingen av miljöteknik.
Gunvor Runström, miljöpartiet de grönas EU-vallista
Kan man vara mot EU i EU?
Miljöminister Sommestad (s) förundrade sig vid sitt besök i Jönköping häromdagen över att miljöpartiet vill samarbeta med andra länder i miljöfrågor samtidigt som de vill gå ur EU. Har hon förundrat sig lika mycket över att moderaterna som vill avskaffa landstinget, har platser där och försöker påverka besluten?
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.