Kanske dags återplantera Krönsmon

Häromveckan kunde man läsa i in denna tidning att det enda företag som var intresserat av en etablering på Krönsmon i Vimmerby skrämts bort av ogint paragrafrytteri och administrativt krångel från kommunen.

Foto: Arkiv

Från läsekretsen2016-04-27 16:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man tar sig för pannan. Redan tidigare hade Krönsmon genom ett penndrag faktiskt flyttats flera kilometer långt in skogen genom att endast kunna nås via en svårnavigerad, nästan otillgänglig infart. Simsalabim så försvann det bästa, och kanske enda, säljargumentet.

Som lök på laxen tycks kommunens högste näringspolitiske tjänsteman ha tappat stinget och vara på väg att lämna. Det är troligen årets understatement att säga att Vimmerby är i akut behov av lite sunt marknadstänk för att få fart på projekt Krönsmon. I väntan på en ny marknadschef kommer här tre idéer och om allt går åt pipsvängen ett sista alternativ.

1. Omförhandla genast beslutet om infarten med Transportstyrelsen/Trafikverket. Direkt anslutning till väg 34 är helt avgörande. Om tio år är det nya generaldirektörer, nya behov och alla verkets pengar går till höghastighetsbanan, inga pengar till att riva upp ett väl fungerande provisorium i en småländsk avkrok. Ett bra provisorium förvandlas lätt till en permanent lösning.

2. Sätt upp en stor reklamskylt längs vägen om att här finns attraktiva industritomter till salu. Några av de tiotusentals föräldrar till alla barn som ska besöka ALV i sommar kanske har ett behov, kanske kan få en ide... Varför ser man annars reklamskyltar längs vägarna vid andra kommuners etableringsområden?

3. Sockra erbjudandet typ 50 procent rabatt på tomtpriset till den som tecknar kontrakt först, 25 procent till nr två, gratis bredband till företag och gratis årskort till ALV och Näs för alla nyinflyttade anställda i företag som skriver kontrakt 2016-17...

Om allt går åt pipsvängen och tomterna förblir osålda; sälj grushögarna och återplantera skog. Då kanske vi kan få lite återbäring på investeringen om så där 50-60 år.