Efter en kort men intensiv debatt för något år sedan gick man i Enköping tillbaka till dagliga matleveranser.
Orsaker som avgjorde var bland annat risken att de gamla som med ålderns rätt inte längre kan hålla reda på allt, skulle kunna göra misstag i hanteringen.
- Att den frysta maten inte kom i tid till frysen utan att tina först.
- Att det kunde gå åt fler portioner än det var dagar i veckan. Tomt i frysen innan ny leverans.
- Besparingen var marginell.
- Risken att ingen är hemma just när den frysta maten kommer.
Dessa är argumenten jag minns. Kanske det fanns fler.
Ett modernt ord för att kolla andras erfarenheter, både goda och dåliga, är benchmarking.
Det är väldigt effektivt i alla verksamheter och dessutom lönsamt för man får ny kunskap utan att uppfinna alla hjul själv.
Lila
Kolla andras matbesparingar
Läste om nya besparingsidéer för maten till våra äldre som har matservice från Kinda kommun. Inget är nytt under solen. I Enköping som jag nyss flyttat från fanns samma förslag med frysta veckoleveranser som skulle micras.
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.