Projektledaren själv, Anders Wallin drog igenom föredragningslistan med snabba och nonchalanta kommentarer om: "fastighetspriserna kommer inte att sjunka", " bullerproblemen löser vi", "djurliv och natur återgår snart till det normala". De var till och med så generösa att det var någon i Halland som fått gratis TV i 25 år.
Dessutom hade man med sig regeringens vindkraftssamordnare Agne Hansson som lydigt föll in i E.On:s lovsånger om vindkraft och som på politikers vis slingrade sig som en orm så fort det hettade till.
Att vi som är kritiska till detta projekt hamnar i underläge är naturligt då vi saknar de väldiga resurser som E.On sätter in, det sorgliga är att det är vi som kommer att få leva med vindkraftverken resten av våra liv om vi inte väljer att flytta, medan E.On:s folk åker tillbaka till sina kontor i Malmö och via sina dataskärmar kan följa vad som händer på Riddarhusskogen.
Det är också vi som får stå för våra fastigheters sjunkande värde, och med den försämrade livsmiljö som detta innebär.
Att finna något hopp i våra lokala politiker har ju efter den senaste tidens cirkus på kommunhuset i Kisa naturlitvis inte funnits, och detta bekräftades också på mötet då de deltagande politikerna också dom lade sig platt för E.On. Men det är bara att erkänna: vi har dom politiker vi förtjänar.
Det hopp som nu finns kvar för oss som är motståndare till "Projekt Gröninge" är att de kommersiella villkoren för vindproducerad el ytterligare försämras framtill E.ONŽs styrelse skall fatta beslut om byggstart eller ej och att alla beslut överklagas så långt det är möjligt.
Heder också till de markägare som är indragna i frågan om E.On:s nya ledning mellan Vimmerby och Kisa och som strider för sin rätt att påverka hur detta görs och att även deras kamp påverkar "Projekt Gröninge".
Att många människor som bor på landsbygden i Horn-Hycklinge är motståndare till detta projekt har att göra med att själva förutsättningen för vårt beslut att bo här: en orörd natur, en obruten horisont, för alltid kommer att fördärvas. Ni stjäl vår hembygd.
Tommy Andersson,
Horn
Om att bli bestulen på sin hembygd
Efter måndagskvällens "informationsmöte" i Höganlid i Hycklinge gällande vindkraftprojekt Gröninge fick jag som besökare en lektion i hur ett storföretag gör när dom kör över en opinion av lokalbefolkning och enskilda mäniskor. E.On hade laddat upp med ca 15 personer, dels egna anställda och dels inköpta konsulter som utan darr på rösten viftade bort dom frågor som ställdes.
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.