På väg mot "Lilla istiden"

Al Gores skräckfilm 2007 brände sig in i medvetandet hos många. Dessbättre var dess budskap felaktigt.
De senaste 15 åren har det inte blivit varmare, och haven som i 140 år stigit med 2 - 3 mm per år, har de senaste åren inte stigit alls.

Från läsekretsen2012-03-31 04:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sverige och Danmark står nu ganska ensamma i världen med sin tro på Global Uppvärmning. Kina, Indien, USA, Canada, Ryssland, Tyskland, Polen, ja nästan alla utom Sverige och Danmark vänder nu "Klimatbubblan" ryggen.
Allt fler vetenskapsmän börjar varna för att vi på grund av cykliska variationer hos solen är på väg mot en ny "lilla istiden". Då frös Themsen och Karl X Gustav gick över Lilla Bält. På 7500 år har vi haft 18 sådana och vi har framför oss den 19:e.

Vi är på väg mot ett elkraftöverskott i Norden vilket innebär att det dyraste av alternativen, vindkraft inte behövs. Om man ser till helheten, material + bränsle, är vindkraft det mest resursslukande, således det "skitigaste" av alternativen. Endast runt 10% kan återvinnas.
Men säger du kanske, kärnkraft har sitt avfallsproblem. Om den energi ett vindkraftverk producerar på ett år skulle produceras vid OKG i Oskarshamn skulle avfallet rymmas i en tekopp. Men det avfallet kan återanvändas i nästa generations kärnkraftverk och räcker då typ tusen år.

Historien upprepar sig. Först kommer larmen, alla skall stå enade mot hoten "nu gäller det", så frälsningen, subventioner och politiska beslut i klimatfrälsningens namn. Sedan insikten, regnskogar skövlas, ekonomisk och ekologisk ödeläggelse, bensinmackar på landet läggs ned. De politiska lovsångerna tystnar. Nyss var det etanolen, nu är det vindkraftens tur.

Så Anders Ljung och Kalle Sandell, varför vill ni förstöra Kinda kommun med något vi inte behöver, som inte påverkar den globala uppvärmningen och är dyrast och "skitigast" av alla alternativ?
Nästa val kommer att handla om vindkraft. Så ni politiker bör vara tydliga med var ni står i den frågan.

Lars Cornell

Läs mer om