Kisa var inte med från början i rivningsraseriet, men när det väl nådde hit följde helgerånen varandra. Det största av dem var Kisa Biograf och Teater, sedan kallad "Hjorten" efter upphovsmannen. Den stod där uppe intill bergssluttningen, inte i vägen för någon, sedan 1800-talet, en klenod för många gamla Kisabor.
Till följd av rivningskraften har hela kvarteret Rosenborg vid Skvallertorget försvunnit, och vidare upp i Grönedegatan Spruthus nr. 1, som inte stod i vägen för gatan, det gamla Cedersberg, Janssons villa och hela Ekängkvarteret.
Nu är det Arthurs, som står på tur att avlägsnas. Affären före Arthurs var en tobaks- och tidningsaffär, där det också stod öppna kaffesäckar på golvet, och i bortre ändan fanns en skoaffär.
De nyinflyttade byråkraterna i kommunhuset har förmodligen ingen känsla för det genuina Kisa, utan satsar hellre på andra egoistiska begivenheter, så nu gäller det för oss andra arr ryta till - upphäv rivningsbeslutet.
Olle Jacobsson
Rivningskraft i Kisa
För många Kisabor förefaller der som om växtkraft strandat i byråkraternas sammanträdesrum, men att rivningskraften fått förnyad styrka. Gamla Kisabor, som lever sedan tidigt nittonhundratal, ser med stor saknad på vad som utplånats i kulturella värden.
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.