Ska pensionärerna få stå för notan?

Socialnämnden med Eva Berglund i spetsen har beslutat att maxtaxan för äldreomsorgen ska höjas med 220 kr i månaden. Detta för att de ska komma tillrätta med ett underskott i socialnämnden och höjningen skulle medföra en ökning av som de uttalar "i runda slängar" 240 000 250 000 kronor in i verksamheten.

Från läsekretsen2017-02-08 17:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Men vadå? Har ni ett underskott i verksamheten? När reparationen på övre våningen på Vimarhaga skulle kosta ungefär detta belopp så uttalade du Eva att till detta fanns det pengar ???? Vilken tur för det kan väl inte vara så att pensionärerna ska betala för de som vänt till och förstört? Nu får jag väl höra att det inte är samma kassa, men detta är ju en fördelning som ni måste kunna klara av.

Men en sak ska du veta - en höjning på 220 kr för pensionärerna är ett stort belopp. Min mor bor på Vimarhaga . Hon betalar redan i dag ett väl tilltaget belopp. Vet du vad de betalar? Det blir inte mycket över (om något) när de gamla behöver till läkemedel (alla inte subventionerade), fotvård och frisör förutom tvättmedel, tvål, schampo, golvvård m.m.

Måste de åka till läkare utanför äldreboendet får de bekosta resan själva med taxi. Bussbiljett utgår men endast till resor utanför kommunen (Västerviks sjukhus t.ex.) men vem av pensionärerna kan klara av att åka buss eller tåg själva?

Och det här med att de får bostadstillägg som täcker. Javisst, men så fort pensionärerna får lite högre pension och bostadstillägg så höjer ni hyran och med en höjning på 220 kr i månaden är jag nästan säker på att så här mycket höjs inte bostadstillägget. Och höjning av pensionen vet ju alla vid det här laget hur mycket det gör dvs. knappast någonting.

Läs mer om