Skjuta raketer mot blåljuspersonal - hur kan man göra så?

2016 ligger nu bakom oss, ett år som varit händelserikt och bra men också oroligt i stora delar av Sverige.

Hur kan man smälla raketer mot blåljuspersonal som är ute på jobb för att hjälpa människor som är i nöd?, frågar sig Annelie Jakobsson

Hur kan man smälla raketer mot blåljuspersonal som är ute på jobb för att hjälpa människor som är i nöd?, frågar sig Annelie Jakobsson

Foto: TT

Från läsekretsen2017-01-05 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På nyårsafton satt vi där och väntade på tolvslaget och väntade på det nya året 2017 och man hade förhoppningar om att detta år skulle bli ännu bättre än det förra. Men den förhoppningen grusades snabbt när man läste om att nyårsraketer hade avfyrats, inte på det sätt man kan förvänta sig som de ska användas till, nämligen ett fint fenomen att stå på avstånd och beskåda, nej det avfyrades mot folk och räddningspersonal.

Vid ett tillfälle gick någon fram och la en brinnande raket i en barnvagn där en bebis låg och sov men tack vare pappans snabba ingripande kunde en katastrof undvikas. Hultsfred var inget undantag när räddningspersonal ryckte ut till en bilolycka.

Hur kan man göra så här? Hur kan man smälla raketer mot blåljuspersonal som är ute på jobb för att hjälpa människor som är i nöd?

Regeringen vill nu skärpa lagen så det ska bli hårdare straff för attacker mot blåljuspersonal men vad hjälper det när man nästan aldrig får tag på de skyldiga? Det här är iallafall en alldeles förfärlig utveckling.