Sopa rent framför egen dörr, Löfvén!

Sverigedemokraterna, ett rasistiskt parti med nazistiska rötter. Hur många gånger har man inte fått höra detta, i både tv och media?

Foto:

Från läsekretsen2016-10-20 17:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter sex år i riksdagen pågår det fortfarande påhopp och utfrysning och ett samarbete med SD verkar vara mycket avlägset. Vår statsminister Stefan Löfven, klargör vid varje debatt, att han aldrig någonsin kommer att samarbeta med SD. Han upprepar varje gång, likt en papegoja, vilka nazisitiska rötter SD har, men varför inte sopa rent framför egen dörr, innan ni ger er på andra?

Är det ett parti som har rasistiska rötter är det socialdemokraterna. Stefan Löfvens morfar var övertygad nazist och det var detta parti som 1922 upprättade det rasbiologiska institutet där det under 42 år fram till det borgerliga maktskiftet 1976, beordrades tvångssterilisering av sammanlagt ca 63 000 människor.

I våra grannländer Danmark(Dansk folkeparti) och Norge(Framskrittspartiet), som man kan jämföra med Sveriges SD, var det exakt likadant. Ingen ville samarbeta men situationen blev ohållbar i takt med att partierna växte, och vad hände, jo man blev tvungen till ett samarbete och man lyssnade och såg till folkets röster.

Tyvärr tror jag det dröjer innan SD släpps in i stugvärmen, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. SD växer stadigt och vid valet 2014 var det 801 178 personer som röstade på SD och nu antas det slås rekord vid valet 2018.

Vi har en historisk svag regering och väljarna är mycket missnöjda med hur Sverige styrs och över den mobbing som förekommer mot SD av de övriga riksdags- och regeringspartierna

Till sist är det aldrig försvarbart av en regeringschef, öppet under en direktsänd debatt i programmet Agenda, stå och ljuga att SD är ett nazistiskt parti och att Jimmie Åkesson gick med i partiet när man använde nazistiska flaggor på sina möten. Detta påstående får direkt mothugg av Expo. Det har inte alls förekommit något sådant, så man kan ju ifrågasätta trovärdigheten hos en partiledare som öppet står och ljuger inför svenska folket och som dessutom är vår statsminister. Det är hans uppgift att regera och styra Sverige, inte käbbla om osanna saker.

Men hursomhelst, så länge ni håller på som ni gör, kommer SD att växa och bli större, tills det en dag är ofrånkomligt att ett samarbete måste ske. Den dagen kan vara närmare än man tror.