Stoppa slöseriet med skattemedel i Vimmerby

Förr var man stolt över att vara Vimmerbybo. Stolt över det goda rykte som vår älskade Astrid gav oss. Nu skäms man! Vad har hänt med de styrande i vår stad? Gå ut och tigga pengar till en staty?

Från läsekretsen2005-07-07 06:57
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skippa den där eländiga källan, som skall vanhelga naturen vid Näs. Alltid kan det väl bli en slant till statyn. Stoppa också Lena Törnqvists slöseri med pengar till muséer, utställningslokaler, hissmissar m.m.
De styrande är så inriktade på att tjäna pengar på Astrid Lindgren, att de glömt vad Astrid själv deklarerade en gång - besök i parken ska inte koste barna ett öre!
Andra ärenden tycks ha låg prioritet, t.ex. socialnämndens budget. I Vimmerby skall man inte belasta "omsorgerna" genom att bli gammal och behöva vård, eller... Vårt kommunalråd har helt glömt att han är vald att verkställa det program, som hans parti gick till val på.
Flytten av turistbyrån luktar prestige. En folkomröstning i den frågan skulle med största sannolikhet visa, att väljarna i kommunen inte vill att deras rådhus, renoverat för miljoner, skall nötas ner av tillfälliga turister. Kommunen bör ha råd att vårda huset som en kulturpärla.
Till andra onödiga utgifter kan man räkna in stadsarkitektens och konsulternas förslag till trafikomläggning. Man är mycket tacksam över, att det finns några politiker, som vågar stå upp mot vissa dåliga förslag.

Arg skattebetalare