Varför gäller inte regler om trafiksäkerhet även för kommunen?

Det är bra med regler, men varför görs det skillnad mellan ansvar? Jag som fastighetsägare ska klippa häcken utåt gatan så att alla bilister ska se vad som komma skall. Men kommunen får trycka upp dubbelt så högt med snö i samma område, då behövs det inte tänkas på trafikfara.

Från läsekretsen2018-03-05 10:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På grund av att vår mur och häck har förstörts två gånger satte vi upp snöpinnar, men detta hjälper inte heller och efter denna insändare kanske högen blir dubbelt så hög...

När kommunens gator röjs lämnas det en vall till fastigheten som nu senast var 90 cm hög och 55 cm bred.

Så har det varit i många år nu, och när jag har ringt och undrat varför kommunen kan skicka in sin snö till oss men inte vice versa och att vi inte orkar med vallen, då fick jag det cyniska svaret:

- Då får ni väl leja bort det!! Tack kommunen, det kan vi göra, men vart ska vi skicka fakturan..?

För detta är väl en service som vi betalar för? Eller ska detta täcka upp era dåliga affärer, som verkar bli fler och fler?

Ett äldre par som ville flytta hit frågade mig om jag kan rekommendera Vimmerby Kommun... Ja vad ska man säga?

Detta är lika konstigt som att höra att kommunen ger via upphandling flera entreprenörer arbeten här som inte har sitt säte i Vimmerby Kommun! Har man då räknat med att skattepengarna tillfaller en annan kommun? Ta vara på de som har företag här i bygden, det är inte lätt att idag vara företagare med allt som läggs på dessa, lagar och förordningar.

När jag ändå skriver undrar jag ännu en sak: Varför ordnar inte kommunen ett gratiståg från ALV som går upp till centrum en gång i timmen för att ta med sig alla besökare till centrum och tillbaka igen?

Där skulle torget vara levande för barnen och de vuxna, med lite trevliga uteserveringar, med både gott att äta och dricka, som även vi Vimmerbybor kunde nyttja. Tänk bara tanken om varje person spenderar en krona! Vad pengar! Vilken guldgruva! Då kanske fler affärer i staden överleva.

Ni verkar ha fastnat i ert tänkande!

Läs mer om