Vem sätter kvalité först?

Angående Tomas Petersons inlägg den 18 augusti i Vimmerby Tidning:
Du som politiker borde väl veta att kommunerna i många fall inte kan uppnå den kvalité och ekonomiskt kan jämföra resultatet med Nobelfesten.

Från läsekretsen2006-08-30 05:36
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående Tomas Petersons inlägg den 18 augusti i Vimmerby Tidning:
Du som politiker borde väl veta att kommunerna i många fall inte kan uppnå den kvalité och ekonomiskt kan jämföra resultatet med Nobelfesten.
Nobelfestens kockar och kokerskor är mycket noga utsorterade av mängden duktiga och kunniga inom yrket. Har kommunerna insikt och förståelse inför anställda?
Hur går kommunerna tillväga vid anställningarna? Jo, de måste bl.a. se på kön i Las-listan, eller kanske tillgodose en personals önskemål om att få överta en vakansplats, eller kanske via fackets luttrade insyn om krav och kompetens.
Att modella nedkylningssystemet, skall spara kostnader på maten det mest väsentliga vi människor behöver. Dessutom förstärka andra tjänster med detta återuppvärmningssystem.
Skall maten vara godare och trevligare uppdukad med den centralt tillagade maten?
Att dag ut och dag in få denna rationella tillagade mat kommer i längden att bli urtrist. Vilket leder till en tråkig måltid som kroppens matsmältningsorgan inte absorberar, d.v.s. den näring som vi så väl behöver. På sikt kan det leda till morgondagens "ättestupa".
Valmöjligheter i menyn kan vi andra sortera fram bl.a. genom menyförslagen från de olika restaurangerna som finns i måndagens tidning, där kan ju bl.a. politiker, företagare och tjänstemän välja vilken lunchmeny som önskas.
För att få en billigare meny måste man jaga efter livsmedel med reducerat pris, för att hålla kostnaderna nere. Detta förekommer hos dessa kyl-frys-producenter.

Astrid Gladh

Läs mer om