Vi "obygden" betalar faktiskt också skatt

"Kommentar till signaturen som vill 'stoppa bygdens gaphalsar'.
Egentligen är din insändare så dum så att den inte skulle kommenteras och det var väl tanken?"

Från läsekretsen2015-09-24 14:37
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.


Men, att påstå att det är stadsborna som bekostar landsbygdsbarnens undervisning är väl ändå magstarkt. Vi i "obygden" betalar faktiskt också skatt. Även jag och min man bekostar andra barns skolgång, liksom våra nu vuxna barnlösa barn har betalat skatt till kommunen, men numera betalar de i andra kommuner.

Eftersom den mesta övriga samhällsservicen i "obygden" är nermonterad så går väl resten av våra skattepengar rakt in i kommunkassan och då kan vi ju lika gärna säga att det är våra pengar som bekostar ett överbefolkat stadshus, dubbla kommunalrådslöner, fallskärmar osv.

En folkomröstning hade knappast behövts om politikers vallöfte om att inte lägga ner skolor och förskolor hade hållits. Då är det väl givet att det blir folkstorm och många insändare, men inte ens mina har alltid kommit med, det är ju faktiskt tidningen som har det yttersta ansvaret för vad som publiceras.

Våra landsbygdsskolor är till stor del byggda av de småkommuner som fanns innan kommunsammanslagningarna. Att skrota dessa fullt användbara byggnader och bygga nytt för mångmiljonbelopp är tydligen "sund ekonomi" för dig.

Lärare i tätorten har sagt till mig att de varken orkar eller har plats för fler barn med de resurser som finns nu.

Skogs- och lantbruket ger än så länge arbete till en hel del människor och då är det ju givet att även "obygden behöver vara befolkad. Men visst, jämna landsbygden med marken med bostadsbrist och dyrare bostäder som följd. Importera sopor till förbränning. Importera billig mat som är producerad på det vis som är förbjudet i Sverige, vilket på sikt ger merarbete inom sjukvården och arbetslösheten sjunker..!

Dorothee Andersson
Tunabo och en av "bygdens gaphalsar"

Läs mer om