De utredningar som kommunen låtit göra visar på att ett storkök med snabbkylning för att sedan åter värmas i lokala kök är en bra modell. I de lokala köken kokas potatis, tillreds grönsaker mm, det är bara det som lämpar sig för kylning och återvärmning som kommer från centralköket.
Denna matlagningsform tillämpas på många håll, allt från Nobelmiddagen till flygmåltiden, och t ex så inviger man nu i veckan ett centralkök i Nybro.
Att modellen också sparar kostnader, bl a i färre tjänster, gör det möjligt att förstärka antalet tjänster direkt i omsorg och skola så kärnuppgifterna kan få än mer kvalité.
Tomas Peterson (m)
Vi sätter matens kvalité främst
På flera av de ställen där Vimmerby kommun serverar mat håller den inte måttet. Näringsvärde och aptitlighet är under vad som är önskvärt och ibland under det tillåtna. Det måste vi göra något åt.
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.